Patatesli Bazlama
Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı silme toz şeker (maya için)
- Aldığı kadar un (hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmasını istiyoruz. 4.5 -5 su bardağı yetiyor fakat markadan markaya değişir)
- Tuz
İç harcı için;
- 4-5 adet haşlanmış (patatesinizin büyüklüğüne nazaran değişir)
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Dilerseniz pulbiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için;
- Dilerseniz tereyağ sürmesenizde çok lezzetli
Su bardağı ölçüm 200 ml
Çay bardağı ölçüm 100 ml
Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce hamurum için gerekli sıvı gereçleri ve mayayı, toz şekeri yoğurma kabına aldım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
- Hamurumun hoş mayalanması, mayayı aktifleştirmesin için tuzu sonlara yanlışsız kattım ve hamurumu spatula yardımıyla yoğurup 35 dk mayalanmaya bıraktım.
- Bu esnada patateslerimi haşladım. Soğanımı, salçayla kavurdum.
- Patateslerimi çok haşladım kolay kolay ezdim.
- Ezdiğim patateslerimin içine rendelenmiş peynirden çok az ekledim ve salçalı soğanımla birlikte kavurdum.
- Mayalanan hamurlarımı bezelere ayırdım.
- Hamurları biraz büyütüp içine top formunu verdiğim patatesli harçtan ve kaşar peynirinden koyup yuvarladım.
- Önce elimde daha sonra merdane yardımıyla açtım. Kısığa yakın ateşte yavaş yavaş gerili önlü pişirdim.
Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















