Patatesli Atom Çörekler

Patatesli Atom Çörekler Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta (sarıları üstüne)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4/1 yaş maya
- 6 su bardağı un (200 ml lik bardak ölçüsüyle)
İç harcı için;
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamurun ortalarına sürmek için;
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamurun üstüne sürmek için;
- Ayırdığımız 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Patatesli Atom Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- İçinin hazırlanması;.patatesler sıcak suda haşlanır ve ezilir.
- Soğan doğranıp sıvı yağda kavrulur ve içine salça ve baharatlar konur ve ezilen patatesler ek edilip karıştırılır.
- Hamurunun hazırlanması;öncelikle bir su bardağı ılık su, maya ve şeker bir kaba konup karıştırılır ve 10 dakika ağzı kapalı bekletilir.
- Sonra un hariç başka gereçler konur ve karıştırılır.
- En son yavaş yavaş un ek edilir ve yumuşacık bir hamur yapılır.
- 40 dakika mayalandırılır ve güzelce yoğrulur. (not: şayet vaktiniz varsa iki sefer maya yapılması çok daha hoş sonuç verir. Ayrıyeten hamur bir gün dolapta saklanıp sonraki gün form verilip de pişirilebilir).
- Yoğrulan hamur dörde bölünüp bezeler yapılır ve her bir kesim tabak büyüklüğünde açılır ve ortalarına tereyağ, sıvı yağ karışımından sürülür ve üst üste koyulup 10 dakika bekletilir.
- Her bir modül elle açılıp büyütülür.
- Hamurun bir kenarına patatesli harç konur ve rulo yapılır.
- Kenarından kıvırıp kesilerek küçük küçük rulolar yapılır ve fırın tepsisine konur.
- Diğer üç kesim hamura da tıpkı süreçler uygulanır.
- Hazırlanan çöreklerin üzerine yumurtalı sos sürülür ve 10 dakika tepsi mayası için bekletilir ve 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.Afiyet olsun😊.
Patatesli Atom Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













