Patatesli Açık Pide

Patatesli Açık Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 su bardağı alıyor)

Patates için :

  • 5 orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı pul biber (acı seviyorsanız daha fazla ya da daha az ekleyebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Açık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patateslerimizi yıkayıp kabuğuyla birlikte haşlayalım.
  2. O sırada gelin hamurumuzu yapalım. Bir kap içerisine ılık su, tuz, şeker ve mayayı alıp yeterlice karıştıralım akabinde içerisine suyumuzu azar azar denetimli bir formda ekleyelim.
  3. Ve hamurumuzu mayalanması için güneş gören yahut sıcak bir yerde üzeri kapalı 1 saat kadar mayalandıralım.
  4. Haşlanan patateslerimizi soyup içersine baharatları ve yağımızı ekleyip uygunca ezelim.
  5. Mayalanan hamurumuzu modüller halinde ayıralım ben bu hamurdan 9 modül hamur elde ettim.
  6. Ayırdığımız modülleri merdane yardımıyla boylamasına açalım, içerisine patateslerimizi ekleyip pide hali verelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkarıp üzerlerine yağ sürüp servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩❤️.

Patatesli Açık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simit
Sütlaç
Kıymalı Pide
Maş Fasülye Salatası
Fincanda Lahana Dolması
Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet