Patatesli Açık Pide

Patatesli Açık Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 su bardağı alıyor)
Patates için :
- 5 orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı pul biber (acı seviyorsanız daha fazla ya da daha az ekleyebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Açık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi yıkayıp kabuğuyla birlikte haşlayalım.
- O sırada gelin hamurumuzu yapalım. Bir kap içerisine ılık su, tuz, şeker ve mayayı alıp yeterlice karıştıralım akabinde içerisine suyumuzu azar azar denetimli bir formda ekleyelim.
- Ve hamurumuzu mayalanması için güneş gören yahut sıcak bir yerde üzeri kapalı 1 saat kadar mayalandıralım.
- Haşlanan patateslerimizi soyup içersine baharatları ve yağımızı ekleyip uygunca ezelim.
- Mayalanan hamurumuzu modüller halinde ayıralım ben bu hamurdan 9 modül hamur elde ettim.
- Ayırdığımız modülleri merdane yardımıyla boylamasına açalım, içerisine patateslerimizi ekleyip pide hali verelim.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp üzerlerine yağ sürüp servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩❤️.
Patatesli Açık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






