Patates Ve Tavuklu Milföy Çanağı (Lezzet Dolu)

Patates Ve Tavuklu Milföy Çanağı (Lezzet Dolu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet kare milföy yaprağı

İç harcı için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 orta uzunluk küçük doğranmış patates
  • 1 su bardağı küçük doğranmış tavuk göğüs eti
  • 1 adet küçük doğranmış domates
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane

Üzeri için;

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Ve Tavuklu Milföy Çanağı (Lezzet Dolu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağı koyun akabinde iç harcı için olan bütün gereçleri koyup karıştırın. Ortada bir karıştırarak tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Bir adet milföyü alın ve kenarlarından kesin ortada iç harcı koyacak bir taban bırakın ,kestiğiniz kenarlarını birbirinin üstüne gelecek halde katlayın yapıştırın çanak haline getirin milföy hamurunu.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çanak haline gelmiş milföyü koyun başka milföy hamurlarına da tıpkı süreçleri yapın.
  4. Çanak halindeki milföylere iç harcı doldurun.
  5. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  6. 20 dakika sonra fırından tepsiyi çıkarın ve her bir çanağın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin tekrar fırına verin kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis edin. Afiyet olsun.

Patates Ve Tavuklu Milföy Çanağı (Lezzet Dolu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atom
Fellah Köftesi
Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı)
Frambuazlı Çikolatalı Dev Cookie
Arapların Helva Tarifi (Lezzeti Harika)
Bride Partisi İçin Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.