Patates Topları
Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 5 orta uzunluk patates
- Su
İçi için;
- 3 adet havuç
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
Üzeri için;
- Yoğurt
- İnce kıyılmış maydanoz
Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup yıkayıp küp halinde doğruyoruz.
- Derin bir tencerede üzerinden çıkacak biçimde su ek ederek haşlanmaya bırakıyoruz.
- Havuçları temizleyip rendeliyoruz, sıvı yağ tuz ve baharatlarla soteliyoruz.
- İçine ince kıydığımız maydanozu ekleyerek yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlak form veriyoruz.
- Üzerlerine yoğurt ekliyoruz.
- En son olarak ince kıydığımız maydanozla süsleyip servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.
Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













