Patates Püresi
Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük uzunluk patates
- Su (tencerenin yarısına geçicek kadar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı süt
Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesin kabuğunu soyun.
- Patatesi çok küçük olmayacak formda, biraz iri kesimler halinde doğrayın.
- Orta uzunluk bir tencereye su koyun (tencerenin yarısına kadar).
- Suyu kaynatın (yaklaşık 5 dakika).
- Kaynayan suya doğranmış patatesleri ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı tuz ek edin.
- Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Suyunu süzün ve patatesleri tekrar tencereye alın.
- Üzerine 1 yemek kaşığı süt ekleyin.
- Blender ile püre kıvamına gelene kadar ezin.
Servise hazır! afiyet olsun! 🥔✨.
Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










