Patates Püresi

Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük uzunluk patates
  • Su (tencerenin yarısına geçicek kadar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı süt

Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesin kabuğunu soyun.
  2. Patatesi çok küçük olmayacak formda, biraz iri kesimler halinde doğrayın.
  3. Orta uzunluk bir tencereye su koyun (tencerenin yarısına kadar).
  4. Suyu kaynatın (yaklaşık 5 dakika).
  5. Kaynayan suya doğranmış patatesleri ekleyin.
  6. 1 tatlı kaşığı tuz ek edin.
  7. Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  8. Suyunu süzün ve patatesleri tekrar tencereye alın.
  9. Üzerine 1 yemek kaşığı süt ekleyin.
  10. Blender ile püre kıvamına gelene kadar ezin.

Servise hazır! afiyet olsun! 🥔✨.

Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Top Kekin Sırrını Buldum (Videolu)
Cevizli Bal Kabağı Tatlısı
Güllaç
Tavuklu Yufka Sarması
Karpuzdan Doğal Arınma Detoxsu
Domatesli Pilav
Hdabla | © 2025 |