Patates Püresi

Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet patates büyük (küçükse 15)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt (dikkatli ekleyelim 200 ml)
- Tuz
Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates lerimizi soyalım yıkayalım,4 e bölelim haşlayalım.
- Haşlanmış patatesimizi ezelim.
- Üzerine süt ekleyip mikserle pürüzsüz hale getirelim.
- Yumurta, sıvı yağ, tereyağı,tuz,ekleyelim çırpalım.
- Ocağın altını yakalım daima karıştırarak pişirelim tabanına tutmasın 10-12 dakika püremiz hazır.
Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


