Patates Püresi

Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri güzelce yıkayalım ve yumuşayana kadar su ile haşlayalım.
  2. Haşlama suyuna kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz atabilirsiniz.
  3. Haşlanan patatesleri süzelim kabuklarını soyalım ve bir ezici yardımıyla patatesleri ezelim.
  4. Tereyağını ek edelim kaşar peyniri rendesini ve sütü de ek ederek güzelce karıştıralım.
  5. Bu etaptan sonra blenderdan geçirelim ve pürüzsüz bir kıvam elde edelim isterseniz geçirmeyebilirsiniz de biraz daha tortulu da tüketebilirsiniz.
  6. Tuzunu ve karabiberini de ek edip patates püremizi hazır hale getirelim.

Not : benim kullandığım süt de sıcak olduğu için ocak üzerinde devam etmedim. Şayet sütü soğuk kullanacaksanız kesinlikle bu süreçleri kısığa yakın orta ateşte ocak üzerinde yapın.

Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karalahana Turşusu
Roka Salatası
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi)
Haşhaşlı Pamuk Revani
Kıvırcık Ve Tereli Salata (Narlı, Havuçlu, Turplu Miss Gibi)
Hdabla | © 2024 |