Patates Püreli Tavuk Sote

Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber
  • 1 kase kaşar rendesi

Tavuklu harç için;

  • 1 tavuk göğüs eti
  • 4-5 adet mantar( isteğe bağlı)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Arzuya bağlı acı pul biber

Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler haşlanır, ezilir. Süt, tereyağ, tuz, karabiber ek edilir güzelce karıştırılır. Borcama dökülür yayılır.
  2. Tavuğu küp doğrayıp tavaya alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim, küp doğranmış soğan ek edelim.
  3. Kapya biber, yeşil biber ek edip kavuralım mantarı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Domates salçası, domates sosu ekleyip pişirmeye devam edelim.
  5. Baharatları ekleyip yarım az su gezdirip ( 3-4 kaşık su) dakika pişirip altını kapatalım.
  6. Patates püresi üzerine tavuklu harcı dökelim, en üste kaşar rendesi serpilip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bitter Çikolatalı Pudingli Kek
Fırında Tavuklu Kabak Yemeği
Kereviz Çorbası (Süt Alerji Bebekler İçin )
Kayseri Yağlaması
Mantarlı Tavuklu Kremalı Spagetti
Lezzetli Peynir Topları
Hdabla | © 2025 |