Patates Püreli Tavuk Sote
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz, karabiber
- 1 kase kaşar rendesi
Tavuklu harç için;
- 1 tavuk göğüs eti
- 4-5 adet mantar( isteğe bağlı)
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kekik
- Arzuya bağlı acı pul biber
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler haşlanır, ezilir. Süt, tereyağ, tuz, karabiber ek edilir güzelce karıştırılır. Borcama dökülür yayılır.
- Tavuğu küp doğrayıp tavaya alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim, küp doğranmış soğan ek edelim.
- Kapya biber, yeşil biber ek edip kavuralım mantarı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Domates salçası, domates sosu ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Baharatları ekleyip yarım az su gezdirip ( 3-4 kaşık su) dakika pişirip altını kapatalım.
- Patates püresi üzerine tavuklu harcı dökelim, en üste kaşar rendesi serpilip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











