Patates Püreli Tavuk Graten
Patates Püreli Tavuk Graten Tanımı İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 5 orta uzunluk patates (haşlanmış)
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 avuç rendelenmiş kaşar
- Tuz
- Kara biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuk sote için;
- 1 tavuk göğsü (küçük doğranmış)
- 1 büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yeşil biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- Tuz
- Karabiber
- Az pulbiber
- As z köri
Üstü için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Tavuk Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesler haşlanır ve püre haline getirilir.
- Ezdikten sonra patateslerin altı kısık yansın ve başka materyalleri ekleyin uygunca karıştırın (çok katı olursa dikkatlice süt ekleyin)
- Şimdi sotemize geçelim doğranmış tavukları ısıttığımız tavaya alalım ve güzelce kavuralım.
- Üzerine doğranmış soğan, biber ve sarımsağıda ekleyelim devam kavuralım.
- Sebzeler yumuşayınca salça ve baharatlar eklenir 2-3 çeşit karıştırıp az su eklenir ve 3-4 dakika pişirilir kenara alınır.
- Şimdi 1 kişilik güveçlere evvel püre, üzerine sote ve en son rendelenmiş kaşa koyalım.
- Bunları bir fırın tepsisine yerleştirelim ve evvelce ısıtılmış 200 ° fırına verelim. Aslında herşey piştiği için yalnızca kaşarı kızarsa kâfi. Bende bu tarifle 6 güveç çıktı. Baharatları kendi damak zevkinize nazaran ayarlara bilirsiniz. Kolay gelsin afiyet olsun.
Patates Püreli Tavuk Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















