Patates Püreli Meze

Patates Püreli Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk patates
- Yarım demet dere otu
- Tereyağı
- Tuz
Üst harcı için gereçler;
- Göz kararı kıyma (az çok siz karar verebilirsiniz)
- 4 adet biber
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Biraz maydanoz
- 2 adet soğan
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
- Nane
- Karabiber
Patates Püreli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patatesleri haşlayın .
- Kabuklarını soyup geniş kaseye koyun ve çatalla ezin.
- Patates sıcakken tereyağı ve dere otunu ve tuzunu koyup güzelce yedirin.
- İstediğiniz bir borcama koyup üzeni kaşıkla dümdüz düzeltin dinlenmeye alın.
- Daha sonra üst harcını hazırlamaya geçelim.
- Kıymayı, 2 adet soğanla kavurun ve üzerine maydanozu ekleyin karıştırın.
- Biberler doğrayın ve tencereye alıp kavurun.
- Daha sonra domates doğrayın küp küp kesin ve havucu rendeleyin tencereye atıp güzelce karıştırın.
- Sarımsağı ezip ekleyin biraz salça ekleyin.
- Baharatları koyun ve karıştırın üzerine 1 su bardağı su ekleyip tencerenin kapatığını kapatın.
- Piştikten sonra harcımızı alıp patates püresinin üzerine güzelce yayın.
Afiyet olsun.
Patates Püreli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

