Patates Püreli Meze

Patates Püreli Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk patates
  • Yarım demet dere otu
  • Tereyağı
  • Tuz

Üst harcı için gereçler;

  • Göz kararı kıyma (az çok siz karar verebilirsiniz)
  • 4 adet biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Biraz maydanoz
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
  • Nane
  • Karabiber

Patates Püreli Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patatesleri haşlayın .
  2. Kabuklarını soyup geniş kaseye koyun ve çatalla ezin.
  3. Patates sıcakken tereyağı ve dere otunu ve tuzunu koyup güzelce yedirin.
  4. İstediğiniz bir borcama koyup üzeni kaşıkla dümdüz düzeltin dinlenmeye alın.
  5. Daha sonra üst harcını hazırlamaya geçelim.
  6. Kıymayı, 2 adet soğanla kavurun ve üzerine maydanozu ekleyin karıştırın.
  7. Biberler doğrayın ve tencereye alıp kavurun.
  8. Daha sonra domates doğrayın küp küp kesin ve havucu rendeleyin tencereye atıp güzelce karıştırın.
  9. Sarımsağı ezip ekleyin biraz salça ekleyin.
  10. Baharatları koyun ve karıştırın üzerine 1 su bardağı su ekleyip tencerenin kapatığını kapatın.
  11. Piştikten sonra harcımızı alıp patates püresinin üzerine güzelce yayın.
    Afiyet olsun.

Patates Püreli Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebe Bisküvili Pekmezli Mama +6 Ay
Tavuk Köfteli Dürüm
Kekli Buz Dağı Tatlısı
Güveçte Dolma
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun
Simit Poğaça
Hdabla | © 2024 |