Patates Püreli Mantar Sote

Patates Püreli Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 3 -4 adet büyük patates
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
Mantar sote için;
- 2 paket mantar
- 3 adet soğan
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- Pulbiber
- Tozbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Patates Püreli Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayalım, akabinde haşlanmış patateslerin içerisine tereyağ ,kaşar peyniri ve yarım su bardağı süt ekleyip güzelce ezelim püre hazır.
- Püreyi borcama yayalım.
- Mantar sote için soğanları kırmızı ve yeşil biberleri ortadan bölüp yarım ay halinde doğrayalım.
- Tavaya bol sıvı yağında alalım ,kavuralım .
- Ardından baharatları ekleyip, mantarların kabuğunu soyduktan sonra doğramadan tavaya alıp güzelce pişirelim.
- Püre üzerine ekleyip fırınlayalım 10 dk sonra servise hazır.
Patates Püreli Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



