Patates Püreli Çanak Köfte

Patates Püreli Çanak Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 1 avuç dolusu ekmek içi (köfte toparlayana kadar ekleyebilirsiniz)
- 5-6 kol doğranmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 2 çay kaşığı tuz
Püresi için:
- 2 adet orta uzunluk patates(ince doğranmış)
- Az ölçü su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
Patates Püreli Çanak Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabın içerisine köfte materyallerini alıp, uygunca yoğuralım. Köfte kıvamı cıvık olursa katılaşana kadar ekmek içi ekleyebilirsiniz.
- Küçük bir borcamın içerisine, köftelerden kesim modül alıp, çanak formunu verelim. Evvelden ısıtılmış 200° lik fırında pişirelim.
- Köfteler pişerken püre imaline başlayalım. Tencereye az bir ölçü su ekleyelim. Akabinde patates ve tuzu ekleyelim.
- Patatesler yumuşayınca ezelim. Tereyağını ve sütünü ekleyelim. Püre kıvamına gelince kenara alalım.
- Salçalı sos imaline geçelim. 1,5 su bardağı kaynamış suyun içine 1 yemek kaşığı salça ekleyelim. Salça eriyene kadar karıştıralım. Yaklaşık 10 dk kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
- Köfteler pişince, yaptığımız püreyi köftelerin üzerine bölüştürelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi koyalım. Kaynattığımız sosu da borcamın içerisine dökelim. Yemeği tekrar fırınlayalım.
- Kaşarların üzeri kızarana kadar fırında tutalım vee hazır. Çok pratik ve lezzetli bir tanım kesinlikle deneyiniz.
Patates Püreli Çanak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



