Patates Pişmesi , Kavurması (Kolay Hızlı Yemek)

Patates Pişmesi , Kavurması (Kolay Süratli Yemek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 9-10 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yahut 2 tane taze yeşil yahut kırmızı biber
  • Kimyon
  • Tuz

Patates Pişmesi , Kavurması (Kolay Süratli Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küp küp doğrayıp üzerine sıvı yağ koyup kavuralım tam solmadan doğradığımız taze biberleri de koyup yeterlice solduralı.
  2. Kavrulan soğanın üzerine küp küp doğranmış patatesleri koyup birkaç kere kavuralım.
  3. Kavrulan patatesin üzerine domatesi ekleyelim üzerine tuz kimyon ve sarımsağı ekleyelim.
  4. İsteğe bağlı olarak sulu olmasını istiyorsanız yarım çay bardağından biraz fazla su koyalım.
  5. Patatesi pişen yemeğimizin altını kapatıp dinlendirelim 5-10 dakika.
  6. Dinlenen yemeğimizi servis edebiliriz.

Yapan herkesin eline emeğine sıhhat afiyet olsun 🌺.

Patates Pişmesi , Kavurması (Kolay Süratli Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Simit Kurabiye
Sebzeli Karides
Gaziantep Usulü Ekşili Yuvarlama
Ispanaklı Mantarlı Kiş
Soğuk Baklava
10 Kişilik Gün Menüsü
Hdabla | © 2025 |