Patates Mezesi

Patates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam dereotu
- İstediğiniz bir baharat
- Sıvıyağ
- Tuz
Patates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patatesler haşlanıp derince bir kap içerisinde yeterlice ezilir.
- Bir tava içerisinde kuru soğan incecik doğranıp yağda kavrulur.
- Soğanlar pembeleşince salça, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharat ek edilip güzelce karıştırılır.
- Daha sonrasında hazırladığımız salçalı sosu ezilen patatesin üzerine döküp uygunca harmanlayalım.
- Bir servis tabağına alıp istediğiniz biçimde süsleyerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😊🍁.
Patates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






