Patates Mezesi

Patates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • İstediğiniz bir baharat
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Patates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patatesler haşlanıp derince bir kap içerisinde yeterlice ezilir.
  2. Bir tava içerisinde kuru soğan incecik doğranıp yağda kavrulur.
  3. Soğanlar pembeleşince salça, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharat ek edilip güzelce karıştırılır.
  4. Daha sonrasında hazırladığımız salçalı sosu ezilen patatesin üzerine döküp uygunca harmanlayalım.
  5. Bir servis tabağına alıp istediğiniz biçimde süsleyerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😊🍁.

Patates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasanın En Lezzetli Hali Pırasa Mücver
Çakıl Taşı Drajeli Kurabiye
Yoğurtlu Kırmızı Köz Biber
Portakallı Ve Limonlu Cheesecake
Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı
Ramazan Pidesi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet