Patates Köftesi
Patates Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet haşlanmış tatlı patates (orta boy)
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
- 1 küçük mor rendelenmiş kırmızı lahana
- 1 küçük kabak (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 çay bardağı ince bulgur (sıcak suyla ıslatılmış)
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı galeta unu (veya yulaf unu)
- Tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 yumurta
Avokado taban sos için;
- 3 olgun avokado
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı fesleğen yağı yâda zeytinyağ
Patates Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış tatlı patatesleri,rendelenmiş kabak, kırmızı lahana, yumurta, galeta unu, yumurta ve baharatları mixserde birleştirip yoğurun.
- Harçtan kesimler alıp köfte hali verin.
- İstersen minik burger üzere de yapabilirsiniz.
- Köfteleri fırın tepsisine sıralayın.
- Üzerine sıvı yağ sürün.
- Fırında 180°c’de 20 dakika pişirin.
- Avokado taban sos için 3 olgun avokado, 1 yemek kaşığı yoğurt,1/2 limonun suyu, fesleğen yağı, tuz, karabiber hepsini çatalla pürüzsüz oluncaya kadar ezerek karıştırın.
- Köfteleri fırından çıkarın. Sunum tabağına iki köfteyi üst üste koyun.
- Sıkma torbasına avokado sosunu doldurun.
- Köftelerin üzerine avokado taban sosu eşit formda hisse edin ya da istediğiniz diğer bir taban sosu ekleyip sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Patates Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















