Patates Köftesi

Patates Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet haşlanmış tatlı patates (orta boy)
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
  • 1 küçük mor rendelenmiş kırmızı lahana
  • 1 küçük kabak (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 çay bardağı ince bulgur (sıcak suyla ıslatılmış)
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı galeta unu (veya yulaf unu)
  • Tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yumurta

Avokado taban sos için;

  • 3 olgun avokado
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı fesleğen yağı yâda zeytinyağ

Patates Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış tatlı patatesleri,rendelenmiş kabak, kırmızı lahana, yumurta, galeta unu, yumurta ve baharatları mixserde birleştirip yoğurun.
  2. Harçtan kesimler alıp köfte hali verin.
  3. İstersen minik burger üzere de yapabilirsiniz.
  4. Köfteleri fırın tepsisine sıralayın.
  5. Üzerine sıvı yağ sürün.
  6. Fırında 180°c’de 20 dakika pişirin.
  7. Avokado taban sos için 3 olgun avokado, 1 yemek kaşığı yoğurt,1/2 limonun suyu, fesleğen yağı, tuz, karabiber hepsini çatalla pürüzsüz oluncaya kadar ezerek karıştırın.
  8. Köfteleri fırından çıkarın. Sunum tabağına iki köfteyi üst üste koyun.
  9. Sıkma torbasına avokado sosunu doldurun.
  10. Köftelerin üzerine avokado taban sosu eşit formda hisse edin ya da istediğiniz diğer bir taban sosu ekleyip sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Patates Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Köfte
Karnabaharı Sevdiren Tarif
Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye
Mantar Poğaça
Tepsi Keki
Lazanya
Hdabla | © 2025 |