Patates Kavurması

Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet patates ( küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet domates ( küp doğranmış)

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağ alıp üzerine küp küp doğradığımız patatesleri ek edip 2-3 dakika kavuralım.
  2. Küp doğradığımız biberleride ek edip orta ateşte kapağı kapalı halde kızarana kadar kavurmaya devam edelim.
  3. Tuz,baharatlar ve küp doğranmış domatesi ek edip karıştıralım.
  4. Kapağı kapatıp 2-3 dakika pişirelim.
  5. Bir iki cins daha karıştırıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  6. Kapağı kapatıp kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun 🥰.

Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kızartma Yapmadan Tek Seferde Fırında Sebzeli Köfte
Nevzine Tatlısı (Çok Pratik)
Lemon Posset – İtalyan Limon Tatlısı
Ton Balıklı Salatalık Sandviç (Pcos Dostu – Hafif Ve Pratik)
Bonibonlu Kurabiye
Karnabaharlı Fırında Tavuk
Hdabla | © 2025 |