Patates Kavurması

Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet patates ( küp doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet domates ( küp doğranmış)
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ alıp üzerine küp küp doğradığımız patatesleri ek edip 2-3 dakika kavuralım.
- Küp doğradığımız biberleride ek edip orta ateşte kapağı kapalı halde kızarana kadar kavurmaya devam edelim.
- Tuz,baharatlar ve küp doğranmış domatesi ek edip karıştıralım.
- Kapağı kapatıp 2-3 dakika pişirelim.
- Bir iki cins daha karıştırıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Kapağı kapatıp kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun 🥰.
Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






