Patates Graten

Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 büyük patates

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 2.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Rendelenmiş kaşar
  • ( muskatta yakışır isteğe bağlı)

Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri ne kalın ne ince olacak formda borcama dizin.
  2. Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ekleyip kavurun kokusu çıksın.
  3. Kavrulan un ve tereyağının üzerine bir paket krema ve sütü ekleyin. Yoğunlaşana kadar pişirin daima karıştırın.
  4. Koyulaşınca baharatları ekleyin.
  5. Beşamel sosu patateslerin üzerine gezdirip fırına koyun.
  6. Alt üst 200 derece güzeldir.
  7. İsterseniz üzerine yağlı kağıt yahut alüminyum folyo ile pişirebilirsiniz.
  8. Patatesler yumuşayınca çıkarıp kaşarı üzerine ekleyin kızarana kadar pişirin afiyet olsun. Yenibahar çok yakışıyor.

Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Biberli Poğaça
Leblebili Kurabiye
Spoonful Tarifi
Küllü Kurabiye
Cokoprens
Lotuslu Muzlu Magnolia
Hdabla | © 2025 |