Patates Graten
Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk patates
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Nane
- Kekik
- Kırmızı toz biber
- Sıvı yağ
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Kıyma harcı için;
- Kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
- 1 buçuk çay bardağı su
Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri halka halinde keselim ve soslayıp borcama sıralayalım.
- 180 derecede evvelce ısıttığımız fırında 20 dk pişirelim.
- Kıyma harcını yapmak için soğanı, sarımsağı,sıvı yağda kavuralım.
- Sonra kıymayı ekleyip bi cins çevirelim kalan malzemeleride ekleyip en son suyunu koyalım pişmeye bırakalım, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Sos tenceremizde beşamel sosumuzu hazırlayalım.
- Tereyağında un kokusu çıkana kadar kavuralım üzerine sutu ekleyelim çırpalım, karabiber ve tuzuda katarak pürüzsüz bi kıvam elde edelim.
- Borcamda yumuşayan patateslerin üzerine kıymalı harcımızı döküp yayalım, sonra beşamel sosu üzerine dökelim en son kaşar rendeleyip fırına verelim, kaşarlar eriyene kadar fırında kalması kâfi olacaktır. Afiyet olsun 🌸.
Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












