Patates Graten

Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk patates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Nane
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Kıyma harcı için;

  • Kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
  • 1 buçuk çay bardağı su

Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri halka halinde keselim ve soslayıp borcama sıralayalım.
  2. 180 derecede evvelce ısıttığımız fırında 20 dk pişirelim.
  3. Kıyma harcını yapmak için soğanı, sarımsağı,sıvı yağda kavuralım.
  4. Sonra kıymayı ekleyip bi cins çevirelim kalan malzemeleride ekleyip en son suyunu koyalım pişmeye bırakalım, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  5. Sos tenceremizde beşamel sosumuzu hazırlayalım.
  6. Tereyağında un kokusu çıkana kadar kavuralım üzerine sutu ekleyelim çırpalım, karabiber ve tuzuda katarak pürüzsüz bi kıvam elde edelim.
  7. Borcamda yumuşayan patateslerin üzerine kıymalı harcımızı döküp yayalım, sonra beşamel sosu üzerine dökelim en son kaşar rendeleyip fırına verelim, kaşarlar eriyene kadar fırında kalması kâfi olacaktır. Afiyet olsun 🌸.

Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krem Latte Muhallebi
Soslu Tavuk Yemeği
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Terbiyeli Kereviz Yemeği
Patates Pastası
Zeytinyağlı, Pirinçli Yeşil Elma Dolması
Hdabla | © 2025 |