Patates Çorbası

Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı su
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan (beyaz)
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 tane knor et bulyon
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Çay kaşığı ucu ile toz biber
Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını tencereye alıyoruz, akabinde soğanı küçük küçük doğrayıp yeterlice kavuruyoruz .
- Rengi pembe olmasına yakın unu ekleyip biraz daha kavuruyoruz .
- Sonra küçük küpler halinde doğradığımız patatesleri içine koyuyoruz biraz patatesleri de yağda pişiriyoruz fazla değil.
- Üstüne suyumuzu ekliyoruz karıştırıp düzgünce kaynamasını bekliyoruz.
- Patateslerin pişmesini denetim ederek parçalanma kıvamına gelince blender ile yeterlice ezilip çorba kıvamına gelene kadar ezmeye devam ediyoruz .
- Ardından et bulyonları ekleyip biraz daha çekiyoruz.
- İşlem bittikten sonra sütü ekleyip bir kaç kaynamadan sonra nanesini ve toz biberini de ekleyip bir cins daha kaynadıktan sonra kaselere alıyoruz .
Güzel bir sunum ile sofranızı hazırlayıp afiyetle içmenizi dilerim 🙏.
Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





