Pastırmalı Paçanga Böreği

Pastırmalı Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Yufka için;

  • 15 adet yufka (4’e bölünmüş)
  • 2 adet yumurtanın akı (böreği sararken yapıştırmak için)

İç harcı için;

  • 250-300 gram çemensiz pastırma (ince şeritler halinde doğranmış)
  • 6 adet yeşil biber (küçük küp doğranmış)
  • 4 adet kırmızı kapya biber (küçük küp doğranmış)
  • 2 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
  • 4-5 diş sarımsak (ince doğranmış yahut ezilmiş)
  • 750-800 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ (sebzeleri sotelemek için)

Kızartmak için;

  • Kızartma yağı

Sunum için;

  • Maydanoz
  • Çeri domates
  • Yeşil zeytin

Pastırmalı Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcını hazırlamaya başlayın. Zerzevatları doğrayın.
  2. Ocağa tavayı koyun. İçine sıvı yağını ekleyin. Yağı kızdırın.
  3. Doğranmış soğanları atın.
  4. 5-6 dakika soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
  5. Sarımsağı ekleyip 1-2 dakika soteledikten sonra biberleri ekleyin.8-10 dakika pişirin.
  6. Biberler yumuşayınca ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  7. Bu ortada yufkaları 4’e bölün. 60 adet böreklik üçgen yufka elde edeceksiniz.
  8. Yumurtaları kırın ve akını böreklerin ucunu yapıştırmak için farklı bir kaba ayırın.
  9. Soğuyan sebzelerin içine ince şeritler halinde doğranmış pastırmayı, ince kıyılmış maydanozu, kaşarı, tuzunu ve baharatlarını ekleyip güzelce yapıştırın.
  10. Her bir üçgen yufkanın içine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyun.
  11. Her iki kenarını içe yanlışsız katlayıp rulo haline getirin.
  12. Yufkanın ucunu yumurta akı ile yapıştırın. Tepsiye yerleştirin.
  13. İster derin dondurucuya atın ister çabucak tüketin. Çabucak tüketecekseniz tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın.
  14. Kızgın yağın içine börekleri atın ve kızarana kadar pişirin.
  15. Pişen börekleri maydanoz, yeşil zeytin ve çeri domates eşliğinde servis edin.Afiyet olsun.

Pastırmalı Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedi Dili Pasta
Elmalı Kurabiye Tarifi
Pofidik Poğaçalarım
Portakallı Kereviz Yemeği (Videolu)
Kuru Fasulye Fava
Buzdolabında Kalan Sebzeler İle Kızartma Tadında Sebze Yemeği
Hdabla | © 2025 |