Pastırmalı Paçanga Böreği
Pastırmalı Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Yufka için;
- 15 adet yufka (4’e bölünmüş)
- 2 adet yumurtanın akı (böreği sararken yapıştırmak için)
İç harcı için;
- 250-300 gram çemensiz pastırma (ince şeritler halinde doğranmış)
- 6 adet yeşil biber (küçük küp doğranmış)
- 4 adet kırmızı kapya biber (küçük küp doğranmış)
- 2 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
- 4-5 diş sarımsak (ince doğranmış yahut ezilmiş)
- 750-800 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ (sebzeleri sotelemek için)
Kızartmak için;
- Kızartma yağı
Sunum için;
- Maydanoz
- Çeri domates
- Yeşil zeytin
Pastırmalı Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlamaya başlayın. Zerzevatları doğrayın.
- Ocağa tavayı koyun. İçine sıvı yağını ekleyin. Yağı kızdırın.
- Doğranmış soğanları atın.
- 5-6 dakika soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
- Sarımsağı ekleyip 1-2 dakika soteledikten sonra biberleri ekleyin.8-10 dakika pişirin.
- Biberler yumuşayınca ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
- Bu ortada yufkaları 4’e bölün. 60 adet böreklik üçgen yufka elde edeceksiniz.
- Yumurtaları kırın ve akını böreklerin ucunu yapıştırmak için farklı bir kaba ayırın.
- Soğuyan sebzelerin içine ince şeritler halinde doğranmış pastırmayı, ince kıyılmış maydanozu, kaşarı, tuzunu ve baharatlarını ekleyip güzelce yapıştırın.
- Her bir üçgen yufkanın içine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyun.
- Her iki kenarını içe yanlışsız katlayıp rulo haline getirin.
- Yufkanın ucunu yumurta akı ile yapıştırın. Tepsiye yerleştirin.
- İster derin dondurucuya atın ister çabucak tüketin. Çabucak tüketecekseniz tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın.
- Kızgın yağın içine börekleri atın ve kızarana kadar pişirin.
- Pişen börekleri maydanoz, yeşil zeytin ve çeri domates eşliğinde servis edin.Afiyet olsun.
Pastırmalı Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






