Pastel De Nata
Pastel De Nata Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet milföy hamuru
Şerbeti için;
- 120 gram toz şeker
- 75 ml su
- 2 adet çubuk tarçın (ben tercihen kullanmadım)
- 4 şerit limon kabuğu
Yumurtalı harç için;
- 6 adet yumurta sarısı
- 40 gram un
- 125 ml süt
- 250 ml süt
- 1 paket vanilya
Pastel De Nata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet gereçlerini küçük bir tencerede kaynatalım. Koyu bir şerbet kıvamını aldığında ocaktan alalım. 125 ml süt ile unu bir kapta çırparak karıştırın.
- 250 ml sütü başka bir sos tenceresinde ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alın. Sıcak sütü azar azar unlu karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışımı tekrar ocağa alın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra harcı 5 dakika kadar soğumaya bırakın. Akabinde yumurta sarılarını azar azar ekleyerek karıştırın. Vanilyayı da ekleyip güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız şerbeti bu karışıma ekleyip tekrar uygunca karıştırın. Milföyleri ortadan ikiye kesin ve her bir parçayı yuvarlayarak silindir haline getirin. Silindirleri dik biçimde tezgaha yerleştirip üzerine bastırarak daire formunda açın.
- Hazırladığınız daire halindeki hamurları cupcake kalıplarına yerleştirin. Hamurların üzerine hazırladığınız harçtan dökün.
- Önceden 250°c ısıtılmış fırında, üzerleri yeterlice kızarana kadar pişirin. Tanımın yapılış görüntüsünü instagram ve tiktok hesaplarımdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pastel De Nata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






