Analı Kızlı

Analı Kızlı Tanımı İçin Malzemeler

İç materyali için;

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 4 büyük kuru soğan
  • Maydanoz
  • Kullandığınız yağ

Dış hamuru için;

  • Yarım kilo yağsız dana kıyma
  • 1 kilodan biraz fazla orta bulgur
  • 1 avuç arpa şehriye
  • 1 yumurta
  • Tuz

Haşlamak için;

  • Sıvı yağ
  • Salça
  • Su

Analı Kızlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İçini hazırlamak için yağda soğanı kavuruyoruz, hafifi pembeleşince kıymaları da koyup kavuruyoruz. Tuzunu atıyoruz, kıyma kavrulunca doğradığımızı maydanozunu koyup bir iki karıştırdıktan sonra kapatıyoruz.
  2. Hamuru için şehriyeyi akşamdan suya koyuyoruz. Akşamdan koymayı unutursanız bir kaç saatte suda bekletebilirsiniz. Bulguru, eti, şehriyeyi, yumurtayı ve tuzu karıştırıp uygunca yoğuruyoruz. Ben makinede yoğurup sonra elde topluyorum.
  3. Hamurumuz hazırlandıktan sonra anasını yapmak için hamuru açıp içine harcını koyup kapatıyoruz. Kızı için; küçük döktüğümüz hamuru elimizde yuvarlıyoruz.
  4. Haşlama için; içini hazırladığımız artan yağda salçayı ezip üzerine su koyuyoruz.
  5. Su kaynayınca köftelerimizi içine atıp 15 dk kadar haşlıyoruz. Suyundan farklı bir kaba alıyoruz. Servis yaparken köftelerimizi tabağa alıp suyundan üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

Analı Kızlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Köftesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia ( Tam Kıvamında )
Fırında Kaz
Fırında Patatesli Karnabaharlı Türlü
Kokoş Pastane Kurabiyesi
Bol Malzemeli Havuç Tarator
Sarımsaklı Peynirli Ekmek (Dominos Benzeri, Focaccia Yorumu)
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom