Analı Kızlı

Analı Kızlı Tanımı İçin Malzemeler
İç materyali için;
- 500 gram yağsız kıyma
- 4 büyük kuru soğan
- Maydanoz
- Kullandığınız yağ
Dış hamuru için;
- Yarım kilo yağsız dana kıyma
- 1 kilodan biraz fazla orta bulgur
- 1 avuç arpa şehriye
- 1 yumurta
- Tuz
Haşlamak için;
- Sıvı yağ
- Salça
- Su
Analı Kızlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İçini hazırlamak için yağda soğanı kavuruyoruz, hafifi pembeleşince kıymaları da koyup kavuruyoruz. Tuzunu atıyoruz, kıyma kavrulunca doğradığımızı maydanozunu koyup bir iki karıştırdıktan sonra kapatıyoruz.
- Hamuru için şehriyeyi akşamdan suya koyuyoruz. Akşamdan koymayı unutursanız bir kaç saatte suda bekletebilirsiniz. Bulguru, eti, şehriyeyi, yumurtayı ve tuzu karıştırıp uygunca yoğuruyoruz. Ben makinede yoğurup sonra elde topluyorum.
- Hamurumuz hazırlandıktan sonra anasını yapmak için hamuru açıp içine harcını koyup kapatıyoruz. Kızı için; küçük döktüğümüz hamuru elimizde yuvarlıyoruz.
- Haşlama için; içini hazırladığımız artan yağda salçayı ezip üzerine su koyuyoruz.
- Su kaynayınca köftelerimizi içine atıp 15 dk kadar haşlıyoruz. Suyundan farklı bir kaba alıyoruz. Servis yaparken köftelerimizi tabağa alıp suyundan üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
Analı Kızlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






