Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Pastane Metodu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal
  • Aldığı kadar un

Pastane Yöntemi Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, sirke, tuz ,şeker, çörekotu ,zerdeçal (yani tüm malzemeleri) denetimli eklediğimiz un ile yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Unu eklerken sıvı yağını da denetimli ekliyoruz ki un ile karışım dengelensin.
  3. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Daha sonra istediğiniz formları verip üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 20 dk pişiriyoruz.

Afiyet olsun 💜.

Pastane Yöntemi Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Starbucks Havuçlu Kek
Portakal Sulu Kek
Ağlayan Pasta
Az Ölçülü Nefis İrmik Helvası
Kayseri Yağlaması
Lokumlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |