Pastane Usulü Şekerpare
Pastane Tarzı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 tane yumurta 1 adedinin sarısı üzerine
- 5,5 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Şekeri, suyu karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. İki üç dakika kaynayan şerbete yarım limon suyu ekleyip kısık ateşte yaklaşık on dakika kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbeti soğuması için kenara bırakıyoruz.
- Daha sonra farklı bir kapta bütün gereçleri tek seferde koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu kulak göğsü kıvamında yoğurup fırın tepsisine şekerpare biçimi verip diziyoruz. Akabinde üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatala üzerlerini hafif geçiyoruz.
- Daha sonra 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen şekerpareleri fırından alıp birinci sıcağının geçmesi için yaklaşık iki dakika bekliyoruz ve şerbetle buluşturuyoruz.
- Bu ortada püf nokta birinci sıcağı geçmesi için beklersek şayet şekerpare hamur olmaz içi yumuşak dışı kıtır olur.
- Son olarak dilediğiniz üzere toz fıstık yahut toz ceviz ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 👍👌.
Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














