Pastane Usulü Şekerpare

Pastane Tarzı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta 1 adedinin sarısı üzerine
  • 5,5 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Şekeri, suyu karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. İki üç dakika kaynayan şerbete yarım limon suyu ekleyip kısık ateşte yaklaşık on dakika kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan şerbeti soğuması için kenara bırakıyoruz.
  3. Daha sonra farklı bir kapta bütün gereçleri tek seferde koyup güzelce karıştırıyoruz.
  4. Hamurumuzu kulak göğsü kıvamında yoğurup fırın tepsisine şekerpare biçimi verip diziyoruz. Akabinde üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatala üzerlerini hafif geçiyoruz.
  5. Daha sonra 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Pişen şekerpareleri fırından alıp birinci sıcağının geçmesi için yaklaşık iki dakika bekliyoruz ve şerbetle buluşturuyoruz.
  7. Bu ortada püf nokta birinci sıcağı geçmesi için beklersek şayet şekerpare hamur olmaz içi yumuşak dışı kıtır olur.
  8. Son olarak dilediğiniz üzere toz fıstık yahut toz ceviz ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 👍👌.

Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kek
Yaz Tatlısı
Ispanak Yemeği Tarifi
Kadayıflı Muhallebi
Yapma Kızartması
Pırasalı Patatesli Kek
Hdabla | © 2025 |