Pastane Usulü Şekerpare

Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı irmik
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım limon kabuğu
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 4/5 damla limon suyu
Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup üzerine 4/5 damla limon suyu damlatıp kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Hamuru için bütün materyalleri karıştırıp hoş bir hamur elde ediyoruz.
- Elimizle görseldeki üzere form veriyoruz.
- Yumurta sarısını sürüyoruz.
- Şekerpareye çatal ile çizgiler çekiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 185° edeki fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen şekerpareler diğer bir kaba aktarıyoruz.
- Soğuk şerbeti şekerparenin üzerine döküyoruz.
- Üzerini kapatıp dinlendiriyoruz.
- Şerbeti çeken tatlımız servise hazır. Afiyet olsun😘.
Pastane Tarzı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




