Pastane Usulü Şekerpare

Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı irmik
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım limon kabuğu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 4/5 damla limon suyu

Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup üzerine 4/5 damla limon suyu damlatıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  3. Hamuru için bütün materyalleri karıştırıp hoş bir hamur elde ediyoruz.
  4. Elimizle görseldeki üzere form veriyoruz.
  5. Yumurta sarısını sürüyoruz.
  6. Şekerpareye çatal ile çizgiler çekiyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 185° edeki fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Pişen şekerpareler diğer bir kaba aktarıyoruz.
  9. Soğuk şerbeti şekerparenin üzerine döküyoruz.
  10. Üzerini kapatıp dinlendiriyoruz.
  11. Şerbeti çeken tatlımız servise hazır. Afiyet olsun😘.

Pastane Tarzı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Buğday Aşı (Diyet İçin İdeal)
Hazırdan Daha Lezzetli Ev Yapımı Lahmacun
En Kolay Magnolia
Tuzlu Kurabiye
Kupta Tiramisu
Ödem Attırıcı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet