Hira Tatlısı

Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 ölçü irmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Hamur materyalleri ile yumuşak bir hamur yapılıp biçim verilir.
- Tatlılar irmiğe bulanır.
- 180 derece fırında denetimli olarak 25-30 dk pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülür.
- Soğuyunca servis edilir.
Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








