Pastane Usulü Kıyır Kıyır Poğaça

Pastane Adabı Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 pk kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Pastane Metodu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un hariç bütün gereçleri bir kaba alıp yoğuralım, yeterlice yoğurduktan sonra yavaş yavaş un ekleyelim onun kıvamına nazaran değişebilir hamuru kulak göğsü kıvamında olacak .
- Hamuru hazırladıktan sonra ceviz büyüklüğünde küçük toplara ayıralım, ben içine bir şey koymadım siz dilerseniz içine lor peynir ya da kaşar peyniri koyabilirsiniz .
- Dilediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz ben görseldeki üzere şekillendirdim tercihi size kalmış.
- 180 derecede pişirilecek 20- 30 dk deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🥰.
Pastane Adabı Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





