Pastane Usulü En Nefis Supangle
Pastane Tarzı En Nefis Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt (200 ml olan bardağı kullandım)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket (200 ml) krema
- 80 gram sütlü çikolata
- Yarım çay bardağı soğuk su
Pastane Yordamı En Nefis Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, krema, şeker, kakao, nişastayı tencereye ekleyip, daima karıştırarak pişirelim. Ağırlaşınca ocağın kapatalım.
- Sıcakken çikolatayı ekleyip karıştırarak eritelim.
- Bu etapta ben tencereden çırpacağım kaba döküyorum. Soğuk suyu ekleyerek (suyu denetimli ekleyelim her çay bardağı farklıdır) mikserle güzelce çırpıyoruz.
- Kıvamına kaşığın ardını supangle’ye batıralım. Akmıyorsa kıvamı tamdır. Ölçülerle tam oluyor esasen.
- Kapta olan supangleyi çabucak kaselere dökmüyoruz ki kabuklanma olmasın. Soğuyana kadar orta ara karıştıralım. Büsbütün soğuyana kadar kaselere dökmeyelim.
- Soğuyan supangleyi kaselere paylaştıralım. Üzerlerini kapatıp buzdolabına kaldıralım. Sonraki günü daha lezzetli oluyor 🥰 afiyet olsun 🫶.
Pastane Yordamı En Nefis Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














