Pastane Usulü Ekler

Pastane Tarzı Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Dolgu kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kremşanti

Hamur materyali için;

  • 100 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • Bir çimdik tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta

Ganaj için;

  • 200 ml  krema
  • 150 gram çikolata

Pastane Yolu Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dolgu kreması için tencereye vanilya ve kremşanti hariç tüm materyalleri alalım karıştırarak pişirelim.
  2. Koyulaşıp pıt pıt atmaya başladığı vakit ocaktan alalım vanilyayı ekleyip karıştıralım uygunca soğuduktan sonra bir poşet şantiyi ekleyip yeterlice çırpalım. İç dolgumuz hazır.
  3. Hamur hazır olana kadar içi dolgumuzu buzdolabına kaldıralım.
  4. Ganaj için kremayı ocağa alalım kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alalım içine çikolatayı ek edip karıştırarak düzgünce eritelim.
  5. Hamur için tencereye tereyağı su bir çimdik tuzu alalım eritip kaynatalım ocağı kaşık ateşe alalım üzerine unu ekleyip süratli hızlı topaklanmaması için karıştıralım .
  6. 3-5 dakika bu halde karıştırarak pişirelim, bir kenarda bırakalım.
  7. Hamur ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpıcı yardımıyla çırpalım yapışkan bir hamur elde edeceğiz sıkma torbasına hamurdan alalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir parmak kalınlığında ve uzunluğunda aralıklı hamurdan sıkalım.
  8. Fırını fanlı ayarda 170°’de ısıtalım.
  9. Yaklaşık 30- 35 dakika kadar eklerler kabarıp kızarıncaya kadar fırını hiç açmadan pişirelim.
  10. Diğer yandan iç dolgusunu isteğe nazaran yarısını ayırıp benim yaptığım üzere bir tatlı kaşığı kakao karıştırarak hazırlayabilirsiniz ancak kural değil sade de oluyor eklerleri fırından alalım .
  11. Soğuduktan sonra ortadan fotoğraftaki üzere bıçak yardımıyla keselim iç dolgudan sıkma torbasına alıp içlerini dolduralım.
  12. Üzerlerini ganaj kremaya dikkatli daldıralım tepsiye sıralayalım buzdolabında en az 2 saat bekletelim, daha sonra üzerini istediğimiz üzere süsleyip servis yapalım afiyet olsun.

Pastane Adabı Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Karaköy Pastane Poğaçası
Plaska (Kırklareli Yöresi)
Cevizli Ezme Salata
Magnolia Puding
Mis Gibi Tel Şehriye Salatası
Tereyağı Ve Ballı Somon
Hdabla | © 2025 |