Pastane Şekerparesi

Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yumurta (hamur içine)
  • 1 yumurta sarısı (üzerine )
  • Yarım çay kaşığı karbonat ve kabartma tozu karışımı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 pk vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı un

Şerbet;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoz şeker ve su bir tencereye alınır şeker eriyinceye kadar karıştırılır, kaynamaya başlayınca altı kısılır 6-7 dk kaynatılır.
  2. Limon suyu eklenip 2 dk daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
  3. Oda sıcaklığında yağ ve başka materyaller bir kaba alınır yoğurulur.
  4. Un son çay bardağı yavaş yavaş eklenmeli ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  5. Hamurdan modüller koparıp biçim verelim ,üzerine yumurta sarısı sürelim fırça yardımı ile üstüne çatalla çizik atın.
  6. Önceden ısıtılımış 180° fırında pişirmeye bırakalım .
  7. 25 -30 dakika ortası pişen tatlımız fırından alınır soğuk ağda üzerine dökülür 2-3 saat dinlenmeye alınır.

Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli ,Yeşil Mercimekli Buğday Çorbası
Bisküvi Tadında Kurabiye
3 Malzemeli Kurabiye
En Kolay Bazlama
Sarma İçi Hazırlama
Haşhaşlı Revani
Hdabla | © 2025 |