Pastane Poğaçası Tarifi
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (250 g)
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta (ikisinin sarısı üstüne)
- 3 yemek kaşığı şeker
- Kontrolünü halde un (8-9 su bardağı)
İçi için;
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; uygun bir yoğurma kabına ılık su, süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı alarak karıştıralım. Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyim.
- Unu da yavaş yavaş denetimli bir formda ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamurumuzu 30 dakika bekletiyoruz. Hazır olan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartalım ve parmaklarımızın ucu genişletelim.
- Hamurumuzun ortasına peynirli iç harcından yerleştirelim. Kaşar peyniri, beyaz peynir ya da farklı iç harcınız varsa onu da kullanabilirsiniz. İç harcını yerleştirdikten sonra iki ucunu kapatarak birleştirelim ve tepsimize yerleştirelim.
- Tüm hamur bitinceye kadar bu sürece devam edebiliriz sade, kaşarlı, peynirli,patatesli de yapabilirsiniz son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam çörek otu üzerine dökelim.
- Hazır olan poğaçalarımızı evvelce ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım. Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!.
Not:📌benim bu tanımımda 3 tepsi pastane poğaçası çıktı. Tanım kişi sayısına nazaran materyalleri azaltıp yahut çoğaltabilirsiniz.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















