Pastane Poğaçası Tarifi

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (250 g)
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta (ikisinin sarısı üstüne)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Kontrolünü halde un (8-9 su bardağı)

İçi için;

  • Kaşar  peyniri

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; uygun bir yoğurma kabına ılık su, süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı alarak karıştıralım. Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyim.
  2. Unu da yavaş yavaş denetimli bir formda ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  3. Hamurumuzu 30 dakika bekletiyoruz. Hazır olan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartalım ve parmaklarımızın ucu genişletelim.
  4. Hamurumuzun ortasına peynirli iç harcından yerleştirelim. Kaşar peyniri, beyaz peynir ya da farklı iç harcınız varsa onu da kullanabilirsiniz. İç harcını yerleştirdikten sonra iki ucunu kapatarak birleştirelim ve tepsimize yerleştirelim.
  5. Tüm hamur bitinceye kadar bu sürece devam edebiliriz sade, kaşarlı, peynirli,patatesli de yapabilirsiniz son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam çörek otu üzerine dökelim.
  6. Hazır olan poğaçalarımızı evvelce ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım. Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!.

Not:📌benim bu tanımımda 3 tepsi pastane poğaçası çıktı. Tanım kişi sayısına nazaran materyalleri azaltıp yahut çoğaltabilirsiniz.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Latte Pasta
Sucuklu Kuru Fasulye
Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)
Yoğurtlu Kırmızı Köz Biber
Hindi Fümeli Sandviç
Enginar Dolması
Hdabla | © 2025 |