Pastane Poğaçası Tadında Tarif

Pastane Poğaçası Tadında Tanım Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 250 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta sarısı (biri üstü için)
  • 5 su bardağı un

Üstü için;

  • Susam
  • 1 adet yumurta sarısı

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Sosis (isteğe bağlı)

Pastane Poğaçası Tadında Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 paket kuru mayamızı uygun bir kaba alıyoruz şeker ve ılık sütle birlikte yeterlice karıştırıp 15 dk yalnızca bu gereçlerin mayalanmasını bekliyoruz.
  2. Mayalandıktan sonra hamuru için yumurta sarısı sıvı yağı tereyağı ve tuzu ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
  3. Yavaş yavaş elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar ün ekliyoruz.
  4. Unlada uygunca yumuşatıp kıvama gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz değerli not : hamur elimize yapışmayacak kıvamda olması gerekmektedir.
  5. Hamurumuzuda yaptıktan sonra 1 saat hamurumuzuda dinlendirmeye bırakıyoruz.
  6. Daha sonra avuç içimiz kadar bezeler halinde elimizle ufak ufak açarak içine peynirli yahut sosisli yaptığımız iç harcını koyuyoruz.
  7. İster yuvarlak ister ay formunda poğaçalar yaparak uygun bir tepsimizle evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza yerleştiriyoruz.
  8. 30-40 dk denetimli bir halde pişmesini bekliyoruz. Afiyetler olsun❤️👌.

Pastane Poğaçası Tadında Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocuklar İçin Karnabahar Yemeği
İtalyan Usulü Makarna Salatası
Hamsili Pilavlı Börek
Protein Ekmeği
Fındıklı Kek
Mayalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |