Pastane Poğaçası Tadında Tarif
Pastane Poğaçası Tadında Tanım Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı süt
- 250 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı (biri üstü için)
- 5 su bardağı un
Üstü için;
- Susam
- 1 adet yumurta sarısı
İçi için;
- Beyaz peynir
- Sosis (isteğe bağlı)
Pastane Poğaçası Tadında Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 paket kuru mayamızı uygun bir kaba alıyoruz şeker ve ılık sütle birlikte yeterlice karıştırıp 15 dk yalnızca bu gereçlerin mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalandıktan sonra hamuru için yumurta sarısı sıvı yağı tereyağı ve tuzu ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar ün ekliyoruz.
- Unlada uygunca yumuşatıp kıvama gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz değerli not : hamur elimize yapışmayacak kıvamda olması gerekmektedir.
- Hamurumuzuda yaptıktan sonra 1 saat hamurumuzuda dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra avuç içimiz kadar bezeler halinde elimizle ufak ufak açarak içine peynirli yahut sosisli yaptığımız iç harcını koyuyoruz.
- İster yuvarlak ister ay formunda poğaçalar yaparak uygun bir tepsimizle evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza yerleştiriyoruz.
- 30-40 dk denetimli bir halde pişmesini bekliyoruz. Afiyetler olsun❤️👌.
Pastane Poğaçası Tadında Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












