Pastane Poğaçası (Çok Pratik)

Pastane Poğaçası (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin yahut tereyağ
- 2 adet yumurta beyazı (yumurta beyazı bir bardağa alınacak üzerine ılık su doldurulacak)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket istant maya
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Ayırdığımız yumurta sarıları
Pastane Poğaçası (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına 3 su bardağı unu alıp ortasını havuz üzere açalım .
- İçerisine maya ,tuz ,şeker ,yumuşamış tereyağı, su ve yumurta beyazını alıp karıştıralım ve yoğurmaya başlayalım.
- Hamuru toparlamak için ayırdığımız yarım su bardağı unu da ek edip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım .
- Hamurdan mandalinadan küçük bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine belirli aralıklarla dizelim.
- Elimizde hafif üzerine bastıralım ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürelim çatalla çizikler yapalım.
- Fırını sıcak tutma ayarına getirip 75 derecede tepsiyi içine koyalım, 45 dakika bekletelim daha sonra 200 dereceye ayarlayıp kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Pastane Poğaçası (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












