Fırında Soslu Kızartma

Fırında Soslu Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Sosu için;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates rendesi yada sosu
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Fırında Soslu Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mmalzemeleri doğrayıp yağlı kağıda alalım.
- Ardından sıvı yağ ve tuzla harmanlayıp 190 derece fırında kızarmaya bırakalım.
- 1 sefer açıp karıştıralım.
- Tavaya sıvı yağ alalım.
- Salçayı ekleyip kavuralım.
- Sarımsak rendesini ekleyip 2-3 dakıka kavurup en son domates rendesi ve tuzu ekleyip sosu 6-7 dakıka pişirelim.
- Kızaram zerzevatları servis tabağına alalım sosu üzerine dökelim.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.
Fırında Soslu Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



