Fırında Soslu Kızartma

Fırında Soslu Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Sosu için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates rendesi yada sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Fırında Soslu Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mmalzemeleri doğrayıp yağlı kağıda alalım.
  2. Ardından sıvı yağ ve tuzla harmanlayıp 190 derece fırında kızarmaya bırakalım.
  3. 1 sefer açıp karıştıralım.
  4. Tavaya sıvı yağ alalım.
  5. Salçayı ekleyip kavuralım.
  6. Sarımsak rendesini ekleyip 2-3 dakıka kavurup en son domates rendesi ve tuzu ekleyip sosu 6-7 dakıka pişirelim.
  7. Kızaram zerzevatları servis tabağına alalım sosu üzerine dökelim.
  8. Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.

Fırında Soslu Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Pancake
Taco Birria (Meksikan Tarifi )
Pirinçli Kabak Yemeği
Bulut Poğaça
Köz Patlıcan Salatası
Balkabağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |