Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 bardak un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu yahut susam
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel maya için süt, şeker, tuz ve kuru mayayı bir kapta karıştıralım (süt ılık olursa mayası daha çabuk olur) 15 dakika üzerini streçleyip sıcak ortamda bekletelim.
- Ayrı bir kapta sıvı yağ, tereyağı ve yumurta sarısının 1 tanesi ayrılır öbürleri içine katılır ve karıştırılır.
- Maya kabar kabar olduktan sonra birleştirilir ve unu da azar azar ek ederek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Bezeler koparıp elimizle bastırarak açalım ortasına dilediğiniz peyniri koyalım kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim hepsi bitinceye kadar yapalım.
- Hazır olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sürüp çatal ile çizikler atalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 ortasında pişirelim.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









