Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

Mayalı harcı için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Hamuru için;

  • 250 gram margarin oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta birinin sarısını ayırın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • Beyaz peynir

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mayalı harcı için ;Bir karıştırma kabına süt maya ve toz şekerimizi alıp yeterlice karıştırıyoruz 10 dakika üzeri kapalı dinlendiriyoruz.
  2. Hamuru için ;Oda sıcaklığında ki margarin ,sıvı yağ ,2 yumurtanın birinin sarısını ayırın başkalarını içine koyun, mayalı karışımı ekleyin, tuzu da ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
  3. Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde kesimler yapıyoruz ve içine peynir dolduruyoruz ve hal veriyoruz.
  4. Toplam 2 tepsi çıkıyor ,yumurta sarılarımızı sürelim ve çatal ile üzerlerini çizikler atalım.
  5. 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim. 👌👌👌.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Ispanaklı, Soğanlı Yumurta
Havuçlu Tatlı (Havucunuz Varsa Mutlaka Deneyin)
Sebzeli Pirinç Çorbası
Islak Kek
Tohum Krakeri
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet