Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
Mayalı harcı için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için;
- 250 gram margarin oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta birinin sarısını ayırın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İç harcı için;
- Beyaz peynir
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mayalı harcı için ;Bir karıştırma kabına süt maya ve toz şekerimizi alıp yeterlice karıştırıyoruz 10 dakika üzeri kapalı dinlendiriyoruz.
- Hamuru için ;Oda sıcaklığında ki margarin ,sıvı yağ ,2 yumurtanın birinin sarısını ayırın başkalarını içine koyun, mayalı karışımı ekleyin, tuzu da ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
- Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde kesimler yapıyoruz ve içine peynir dolduruyoruz ve hal veriyoruz.
- Toplam 2 tepsi çıkıyor ,yumurta sarılarımızı sürelim ve çatal ile üzerlerini çizikler atalım.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim. 👌👌👌.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
