Pastane Poğaçası
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
- 2,5 su bardağı maden suyu oda ısısında yoksa ılık su
- 1 paket yaş maya yahut 1 buçuk yemek kaşığı toz maya
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 tane yumurtanın beyazı içine (sarısı üzerine )
- 1 kilo +1 su bardağı +1 yemek kaşığı un (kontrollü eklenecek)
İçi için;
- Peynir
Üstü için;
- Yumurta sarısı
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine oda ısısında maden suyunu mayayı ve şekeri alıp karıştırınız.
- Sonra yumurta beyazlarını ,tuzu oda ısısındaki tereyağını ve unu denetimli olarak ek ediniz ununu kalitesine ve bardak ölçüsüne nazaran değişebilir.
- Hafif ele yapışan bir hamur yoğurunuz.
- Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakınız.
- Mayalanan hamuru 18 bezeye ayırınız )her bezeyi elimizle ortasına bastırarak hafif açıp orta kısmına peynir koyup kapatınız.
- Elinizin kenar kısmıyla orta kısımdan bastırıp biçim veriniz.
- Yağlı kağıt sermis olduğunuz fırın tepsisine poğaçaları dizip yaklaşık 20 -25 dakika kadar da tepsi mayası için bekletiniz.
- Sonra yumurta sarısını poğaçaların üzerlerine sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar.
Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















