Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ya da margarin (oda ısısında)
  • 2,5 su bardağı maden suyu oda ısısında yoksa ılık su
  • 1 paket yaş maya yahut 1 buçuk yemek kaşığı toz maya
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 tane yumurtanın beyazı içine (sarısı üzerine )
  • 1 kilo +1 su bardağı +1 yemek kaşığı un (kontrollü eklenecek)

İçi için;

  • Peynir

Üstü için;

  • Yumurta sarısı

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabınızın içine oda ısısında maden suyunu mayayı ve şekeri alıp karıştırınız.
  2. Sonra yumurta beyazlarını ,tuzu oda ısısındaki tereyağını ve unu denetimli olarak ek ediniz ununu kalitesine ve bardak ölçüsüne nazaran değişebilir.
  3. Hafif ele yapışan bir hamur yoğurunuz.
  4. Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakınız.
  5. Mayalanan hamuru 18 bezeye ayırınız )her bezeyi elimizle ortasına bastırarak hafif açıp orta kısmına peynir koyup kapatınız.
  6. Elinizin kenar kısmıyla orta kısımdan bastırıp biçim veriniz.
  7. Yağlı kağıt sermis olduğunuz fırın tepsisine poğaçaları dizip yaklaşık 20 -25 dakika kadar da tepsi mayası için bekletiniz.
  8. Sonra yumurta sarısını poğaçaların üzerlerine sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar.

Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişi
Magnolia Kreması
Lahmacun
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Klasik
Maç Günü Sosu
Tavuklu Çökertme Kebabı
Hdabla | © 2025 |