Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin
  • 2 adet yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4,5 su bardağı un (kontrollü eklenecek)

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün materyalleri karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.
  2. Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekliyoruz, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
  3. 12 beze yapıp biçimini veriyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 75 derece fırında 10-15 dakika ön mayalama yaptıktan sonra 180 dereceye alıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaş Cips
Magnolya
Zeytinyağlı Bakla
Haşhaşlı Börek Tarifi (Videolu)
Enginar Dolması
Yıldız Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |