Pastane Poğaçası
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 2 adet yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4,5 su bardağı un (kontrollü eklenecek)
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün materyalleri karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekliyoruz, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
- 12 beze yapıp biçimini veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 75 derece fırında 10-15 dakika ön mayalama yaptıktan sonra 180 dereceye alıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









