Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 6 su bardağı un

Arasına;

  • Peynir ve patates kullandım ben

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için oda sıcaklığındaki materyalleri derin kaseye alıp, karıştıralım. Unu ek edip yağlı yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamuru bekletmeden bezelere ayıralım. Ortasına dilediğiniz iç harcından koyup hal verelim.
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı dizip yumurta sarısı sürelim (vaktiniz varsa 10 dakika tepsi mayası yaptıralım)
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arap Köftesi (Cacıklı)
Püf Noktalarıyla Yaş Pasta
Sulu Tavuklu Patates Yemeği
Pancar Smoothie (Ödem Atıcı)
Nahniza (Lahniza)
Ekşi Erikli Domates Sosu
Hdabla | © 2025 |