Pastane Poğaçası
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 6 su bardağı un
Arasına;
- Peynir ve patates kullandım ben
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için oda sıcaklığındaki materyalleri derin kaseye alıp, karıştıralım. Unu ek edip yağlı yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru bekletmeden bezelere ayıralım. Ortasına dilediğiniz iç harcından koyup hal verelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı dizip yumurta sarısı sürelim (vaktiniz varsa 10 dakika tepsi mayası yaptıralım)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










