Pastane Kuru Pastası

Pastane Kuru Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber yada pul biber
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı çörekotu (üzerine)
- 2-3 su bardağı un (kulak göğsü kıvamında olacak şekilde)
Pastane Kuru Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 125 gram margarin, yarım su bardağından 1 parmak az sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı mahlep, yarım çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 çorba kaşığı sirke, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 yumurta akı karıştır elinle yoğur. Yaklaşık 2 su bardağı un ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edin.
- Hamuru 30 dakika dinlendir. Hamuru 0,5 cm kalınlığında açıp 2 cm aralıklarla kare yada dikdörtgen formunda kesip tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- 180 derece fırında 15-25 dakika üzeri kızarana kadar pişir.
Pastane Kuru Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
