Pastane Kuru Pastası

Pastane Kuru Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber yada pul biber
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı çörekotu (üzerine)
  • 2-3 su bardağı un (kulak göğsü kıvamında olacak şekilde)

Pastane Kuru Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 125 gram margarin, yarım su bardağından 1 parmak az sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı mahlep, yarım çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 çorba kaşığı sirke, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 yumurta akı karıştır elinle yoğur. Yaklaşık 2 su bardağı un ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edin.
  2. Hamuru 30 dakika dinlendir. Hamuru 0,5 cm kalınlığında açıp 2 cm aralıklarla kare yada dikdörtgen formunda kesip tepsiye dizin.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  4. 180 derece fırında 15-25 dakika üzeri kızarana kadar pişir.

Pastane Kuru Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mangal Tadında Kanat
Çörek Otlu Kurabiye (Çok Lezzetli Ve Çok Kolay)
Kuzu Kol
Kuru Soğan Salatası
Glutensiz Reçelli Kurabiye
Kolay Cheesecake Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet