Pastane Kuru Pastası

Pastane Kuru Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber yada pul biber
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı çörekotu (üzerine)
  • 2-3 su bardağı un (kulak göğsü kıvamında olacak şekilde)

Pastane Kuru Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 125 gram margarin, yarım su bardağından 1 parmak az sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı mahlep, yarım çay bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 çorba kaşığı sirke, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 yumurta akı karıştır elinle yoğur. Yaklaşık 2 su bardağı un ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edin.
  2. Hamuru 30 dakika dinlendir. Hamuru 0,5 cm kalınlığında açıp 2 cm aralıklarla kare yada dikdörtgen formunda kesip tepsiye dizin.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  4. 180 derece fırında 15-25 dakika üzeri kızarana kadar pişir.

Pastane Kuru Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Kek
Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan)
Kahvaltılık Süt Kaymağı
Nefis Makarna Salatası
Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama
Çıtır Börek
Hdabla | © 2025 |