Pastane Kurabiyesi

Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 275-300 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet vanilya şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 5-6 su bardağı un denetimli ekleyin ( bardak ölçüm 200ml)
  • 1 çimdik tuz

Süslemek için;

  • Çikolata
  • Fındık
  • Yeşil fıstık

Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri karıştırıp ele yapışmayan bir kurabiye hamuru yoğurup, 30 dk buzdolabında bekletin.
  2. Hamuru 3 kesime ayırıp, birine yeşil fıstık ekleyip tekrar yoğurup, ay hali verip, tepsiye dizip, ısıtılmış fırında 15 dk pişirdim soğuduktan sonra çikolata ve fıstığa batırdım.
  3. 2. Çiye çatalla biçim verip tepsiye dizip 180 derecede ısıtılmış fırında 15-18 dk pişirin soğuduktan sonra evvel çikolataya sonra kırılmış fındığa batırdım.
  4. 3. Hamuru sade yaptığın hal verip, piştikten sonra çikolataya batırdım.
  5. Çikolata donunca servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Kıymalı Tepsi Yemeği
Yumuşacık Amerikan Kurabiyeleri (Chewy Chocolate Chip Cookies)
Puf Puf Mayalı Pişi
Mantar Poğaça
Portakallı Kek
Borcam Tatlısı
Hdabla | © 2025 |