Pasta Tadında Islak Kek

Pasta Tadında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Islak kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un

Sosu için;

  • 1 su bardağı kek harcı

Pasta Tadında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaseye oda sıcaklığındaki 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri aktarıyoruz. Ve güzelce çırpıyoruz.
  2. İçerisine 1 su bardağı ayçiçek yağını ve 1 su bardağı yoğurdu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Karışıma 1 paket vanilin ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Ardından elediğiniz kakao, kabartma tozu ve unu sıvı karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. (kabartma tozunu birkaç damla limonla birlikte eklerseniz, daha hoş kabaracaktır. )
  5. Harcımızı yağladığımız fırın tepsisine yahut bir kek kalıbına boşaltıp…
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkardığımız kekin ılınmasını bekliyoruz. Ve kalıptan çıkarıyoruz.
  8. Üzerine ayırdığımız sosu döküp 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz. Ve kekimiz hazır….

Yapması kolay, lezzeti ve görseli harika. 👌 Yaptığım üzere biten bu ıslak keki kesinlikle deneyin… afiyet olsun 👌🧁🍰.

Pasta Tadında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Hamur 3 Kek
Viral Olan Kfc Tavuk Göğsü (Dişi Çıtır İçi Lokum Gibi)
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Şipşak Serseri Böreği Acil Durmalardan Kurtaran Muhteşem Börek (Videolu)
Tadına Doyamayacağınız Sulu Domatesli Biberli Tavuk Sote
Soslu Kek (VİDEOLU)
Hdabla | © 2025 |