Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü)
Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram süt
- 1 kilo un
- 250 gr tereyağ
- 5 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 su bardağı şeker
Üzerine ;
- Susam yahut badem
Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ısıtıp ılımaya bırakalım ve tereyağ bir tencerede eritin.
- Ilımış maya ve sütü karıştırın.
- Şekeri ekleyin 5 dakika dinlendirin.
- 4 yumurtaları ve mahlepi ekleyin 1 yumurta sarısı üzerine ayırın.
- Erimiş ılık tereyağ ekleyin.
- 1 kilo unu azar azar ekleyin.
- Hamur etkin olunca havasını alın.
- 9 eşit bezeye ayırıp örgü yapılır.
- 15 dakika tepside dinlendirin.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 180 derecede pişirin.
- Üzeri nar üzere kızarınca üzerini bez ile örtün dinlendirin.
- Paskalya günü süslenmiş yumurta ile tüketilir.Afiyet olsun.
Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







