Paşa Böreği
Paşa Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 4 adet yumurta
- Su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İç gereci:
- Yarım kilo kıyma
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Maydanoz
Üzerine;
- Süzme yoğurt
- Sarımsak
- Maydanoz
Sosu:
- Sıvıyağ
- Kırmızı toz biber
Paşa Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu bir kaba koyup üzerine yumurtaları kırıyoruz.
- Yavaş yavaş suyunu ek edip yoğurdum.
- Pasta tabağı büyüklüğünde açıp sıvı yağda artlı önlü kızartılır.
- 5-6 kez yapmalı yufka oluyor. Ben 4 adet yufkadan yaptım.
- Başka bir kapta kıymayı koyup güzelce kavurdum.
- İçine tuz, karabiber koyup en son üzerine maydanoz koyup karıştırdım. Altını kapattım.
- Bir tepsiye et suyu ile olağan suyu koyup tepside kaynattım.
- Kızarmış hamurları kaynayan suyun içine koyup üzerine kaşıkla suyundan alıp üzerine döktüm.
- Hafif yumuşayınca öteki bir tepsiye koyup üzerine kıymalı harcını tekrar hamuru haşlayıp tekrar kıymalı harçtan koyup kat kat formunda hazırladım. 4 adet yufkadan yaptım.
- En üstüne sarımsaklı yoğurt döküp rengini döktüm. Maydanoz ile süsleyip servis ettim.
Not : bu sefer ben hamuru hazır aldım. Bizim buralarda pişmiş hamuru satılır. Börekçilerde böreği erken yaparsanız üstüne suyundan gezdirip yağlı kağıt kapatıp üstüne aliminyum ile kapatıp fırında biraz ısıtıp servis edebilirsiniz.
Paşa Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















