Parmak Kebabı

Parmak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 600-700 gram kuşbaşı ( dana)
  • 1-2 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 2 adet domates
  • 1 çay kayığı tuz
  • 1 çay kayığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su

Sebzesi için;

  • 1-2 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2-3 adet patates

Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tencere yahut olağan tencerede etler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Yumuşayan etlere tereyağı, yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı ve biberleri ekleyip soteleyin.
  3. Yemeklik doğranmış domatesi, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Üzerine yarım su bardağı su ek edip, kaynayınca 10 dk kadar pişirip kenara alın. ( etiniz sert olursa biraz daha pişirin).
  5. Sebzeleri parmak kalınlığında tıpkı uzunluk doğrayın.
  6. Patlıcanları 5-10 dk tuzlu suda bekletip, yıkayıp kurulayın.
  7. Sebzeleri ister tavada kızartın ister fırında kızartın ( ben fırında kızarttım).
  8. Fırın kabına pişen etleri ekleyip, kenarına kızarmış, patlıcan, patates ve biberleri dizin.
  9. Ortasına biber domates ekleyip ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dk pişirip fırından çıkınca üzerine maydanoz ekleyip pilav salata eşliğinde servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.

Parmak Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Arpa Şehriye Salatası
Karadeniz’in Efsane Lezzeti: Kuymak Tarifi (Videolu)
Kıyır Kıyır Mini Elmalı Turta
Fırında Ballı Çıtır Tavuk
2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |