Parmak Kebabı
Parmak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 600-700 gram kuşbaşı ( dana)
- 1-2 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 2 adet domates
- 1 çay kayığı tuz
- 1 çay kayığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıcak su
Sebzesi için;
- 1-2 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2-3 adet patates
Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencere yahut olağan tencerede etler yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan etlere tereyağı, yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı ve biberleri ekleyip soteleyin.
- Yemeklik doğranmış domatesi, salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Üzerine yarım su bardağı su ek edip, kaynayınca 10 dk kadar pişirip kenara alın. ( etiniz sert olursa biraz daha pişirin).
- Sebzeleri parmak kalınlığında tıpkı uzunluk doğrayın.
- Patlıcanları 5-10 dk tuzlu suda bekletip, yıkayıp kurulayın.
- Sebzeleri ister tavada kızartın ister fırında kızartın ( ben fırında kızarttım).
- Fırın kabına pişen etleri ekleyip, kenarına kızarmış, patlıcan, patates ve biberleri dizin.
- Ortasına biber domates ekleyip ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dk pişirip fırından çıkınca üzerine maydanoz ekleyip pilav salata eşliğinde servis edin. Deneyeceklere afiyet olsun.
Parmak Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















