Papara (Fukara Mantısı) Tarifi

Papara (Fukara Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler
Kıymalı harç için;
- 400 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 adet bayat ekmek (ince doğranmış)
Yoğurt sos için;
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızgın yağı için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Papara (Fukara Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavada soğanı ve kıymayı kavuruyoruz.
- Üzerine baharatları ve suyu ekleyip su çekene kadar pişiriyoruz.
- Ekmeğimizi tavada tereyağımızla kızartıyoruz.
- Bir kasede yoğurt s,arımsak ve zeytinyağını karıştırıp ekmeklerimizin üzerine döküyoruz.
- Kıyma harcınıda tabağımızın üzerine ekleyip kızgın tereyağınıda tabağın en üstünde gezdiriyoruz.
Vee hazır 👌👌👌 👌👌👌 👌👌👌 👌👌
Afiyetler olsun🤗🤗🤗
Papara (Fukara Mantısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












