Muzlu Cheesecake

Muzlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için;
- 1,5 paket yulaflı bisküvi
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Dolgusu için;
- 340 gram krem peynir
- 1/2 (yarım) su bardağı esmer toz şeker
- 1 adet muz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı vanilya özü
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet muz
- 1/4 (çeyrek) su bardağı esmer toz şeker
- 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı tarçın
Muzlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için; bisküvileri un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Tereyağını ekleyip tekrar robottan geçirin. Karışımı yağladığınız kek kalıbına paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.
- Dolgusu için; krem peynir ve esmer şekeri bir çırpma kabına alın. Şeker büsbütün eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
- Muzu çatalla ezin, ekleyin. Vanilya özü, tuz, ve yumurtayı ekleyip tüm materyal güzelce özdeşleşinceye kadar karıştırın. Karışımı soğuyan bisküvili tabanın üzerine paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine streç sinema ile sarıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
- Üzeri için; tereyağını bir tavaya alıp eritin. Şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. Muzu dilimleyin ve tavaya ekleyin 1-2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Karışımı kekin üzerine paylaştırın. Ilık servis yapın.
Muzlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









