Muzlu Cheesecake

Muzlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Taban için;

  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Dolgusu için;

  • 340 gram krem peynir
  • 1/2 (yarım) su bardağı esmer toz şeker
  • 1 adet muz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet muz
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı esmer toz şeker
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı tarçın

Muzlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için; bisküvileri un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Tereyağını ekleyip tekrar robottan geçirin. Karışımı yağladığınız kek kalıbına paylaştırın.
  2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.
  3. Dolgusu için; krem peynir ve esmer şekeri bir çırpma kabına alın. Şeker büsbütün eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  4. Muzu çatalla ezin, ekleyin. Vanilya özü, tuz, ve yumurtayı ekleyip tüm materyal güzelce özdeşleşinceye kadar karıştırın. Karışımı soğuyan bisküvili tabanın üzerine paylaştırın.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alın. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine streç sinema ile sarıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  6. Üzeri için; tereyağını bir tavaya alıp eritin. Şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. Muzu dilimleyin ve tavaya ekleyin 1-2 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Karışımı kekin üzerine paylaştırın. Ilık servis yapın.

Muzlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Orman Meyveli Torta Nua ( Muhallebili Kek)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Revani
Soğuk Çorba
Tava Katmer
Muzlu Muhallebi
Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı
Patates Kavurması Tarifi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet