Pankekten Porsinyonluk Pasta

Pankekten Porsinyonluk Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 kaşık tereyağı
Sütlü kremanın imali;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
Kremaya eklemek için;
- 200 ml labne
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı krem şanti
Pankekten Porsinyonluk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt ,un ,şeker ,yumurta koyup ocağa alalım. Karıştırarak yoğunlaşıp göz göz olunca.
- Ocaktan alıp üzerine tereyağı vanilyayı koyup karıştırarak üzerine streç örterek soğumaya bırakalım.
- Kremaya eklemek için krem şantiyi sütle çırpalım yoğunlaşınca. Labnenin suyunu süzüp krem şantiye ekleyelim ikisini birlikte çırpıp buzdolabına kaldıralım.
- Soğuyan sütlü kremamızı dolapta çıkarıp 2 ci yapmış olduğumuz krem şantili labneyi sütlü kremaya ekleyerek karıştıralım tekrar buzdolabına kaldıralım.
- Bu ortada pankekleri yapalım.Yumurta ve toz şekeri çırpıp gerisinden sırayla başka gereçleri de koyup çırpalım.
- Altı yapışmayan bir tavaya birer kepçe pankekimizden koyarak yuvarlak yuvarlak altı üstü pembeleşecek biçimde pişirelim.
- Bütün hamurumuzu pişirdikten sonra pankeklerimizi yuvarlak bir kalıpla tıpkı ölçüde hepsini keselim.
- Pankeklerin altını sütle ıslatalım soğumuş olan kremamız dan pankekin alt katının her tarafına krema sıkalım. İstek edersek ortasına çikolata krıkları meyve taneleri koyalım.
- Tekrar üzerine bir pankek koyup onun üzerine de krema sıkıp süsleyip servis yapalım.Afiyet sıhhat olsun.
Pankekten Porsinyonluk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





