Pankek Tarifi
Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker (isteğe nazaran az yada çok kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı tepeleme un
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı ve toz şekeri çırpın kalan öteki gereçlerin hepsini de ek edip, düzgünce çırpın içinde topaklanma kalmasın
- Tavayı ocağa alın ve küçük bir kepçe yardımıyla hazırlamış olduğunuz harçtan tavaya küçük yuvarlaklar dökün.
- Pankekin evvel bir tarafını kızartın sonra çevirip, öteki tarafıda kızartın, pankekler bitene kadar kalan hamuruda birebir şekilde kızartın.
- Sıcak sıcak servis yapın. Pankeki pudra şekeri, sürme çikolata, reçel yahut mermelatla yiyebilirsiniz Afiyet olsun
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






